Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zimní jablečná granola

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zimní jablečná granola

110 min 40 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

217 kcal 5g Bílkoviny 11g Tuky 22g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, mandle, kokosovy-olej, javorovy-sirup, jablko, skorice

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a vyložte si pečicím papírem plech (40 cm × 30 cm).

Do větší misky dejte ovesné vločky, nasekané mandle, kokosový olej, javorový sirup, na strouhané jablko i skořici. Následně vše důkladně promíchejte (nejlépe rukou) a vypracujte vlhkou a lehce lepivou hmotu.

Tuto směs přemístěte na vyložený plech a dejte péct do předehřáté trouby na 30–40 minut při 180–185 °C.

Po upečení nechte granolu na plechu vychladnout (potrvá to přibližně 1 hodinu).

Poté ji přemístěte do uzavíratelné sklenice s dobře těsnícím uzávěrem a skladujte při pokojové teplotě – v těchto podmínkách vám granola vydrží až 2 měsíce.

Poznámky

Příprava snídaňové misky s granolou: Do servírovací misky dejte 140 g skyru, 1 porci jablečné granoly a 1 lžičku arašídového másla. Nakonec obsah misky ozdobte 10 g

jablečných křížal