Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zelné placky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zelné placky

48 min 38 min Snadné 8 kusů

Patříte mezi milovníky bramboráků? Tak až vyzkoušíte naše celozrnné zelné placky, možná svou preferenci změníte. Ingredience ze spíže a bez laktózy, snadná příprava a výborná chuť, která vám připomene dětství na venkově u babičky nebo na chatě. Tyhle placky si zamilujete.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

245 kcal 12g Bílkoviny 8g Tuky 26g Cukry

Suroviny

zeli, voda, vejce, spaldova-mouka, majoranka, cesnek, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Zelí očistěte, nakrájejte na nudličky a spařte vroucí vodou.

Připravte si parní hrnec, zelí do něj vložte a zalijte 200 ml vody. Hrnec přiklopte pokličkou a zelí na mírném plameni duste do poloměkka (asi 30 minut).

Podušené zelí rozmixujte společně s vejci.

Ke směsi přidejte celozrnnou mouku, sůl, pepř, majoránku a 2 stroužky česneku, promíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte placky.

Rozpalte si pánev s olivovým olejem a zelné placky opékejte na mírném plameni 4 minuty z každé strany.