Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zelňačka s uzeným tofu

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zelňačka s uzeným tofu

31 min 24 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

266 kcal 11g Bílkoviny 15g Tuky 20g Cukry

Suroviny

brambor, tofu, cibule, olivovy-olej, kmin, rajcata, zeleninovy-vyvar, zeli, bobkovy-list, sojova-smetana, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte brambory.

Oloupané brambory a uzené tofu nakrájejte na menší kostky (cca 1cm) a cibuli nakrájejte najemno.

Následně ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

Po opečení cibule přidejte do hrnce nakrájené tofu, brambory a kmín a vše opékejte na středním plameni další 2–3 minuty.

Poté do pánve přidejte rajčatový protlak a sladkou papriku, vše zalijte 800 ml vývaru, přidejte sterilované zelí, bobkový list, sůl a pepř. Hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte na středním plameni 12–15 minut.

Jakmile jsou brambory v polévce měkké, stáhněte plamen na mírný, přilijte sójovou smetanu a vše ještě 3 minuty povařte na mírném plameni.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

Poznámky

Ke každé porci můžete při servírování přidat nok ze zakysané smetany a najemno nasekanou pažitku nebo klíčky řeřichy.