Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zelná polévka s fazolemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zelná polévka s fazolemi

46 min 21 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

270 kcal 8g Bílkoviny 15g Tuky 24g Cukry

Suroviny

cibule, zeli, brambor, cervene-fazole, slunecnicovy-olej, bobkovy-list, kmin, mleta-paprika, zeleninovy-vyvar, smetana, sul, pepr

Instrukce

Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kysané zelí sceďte, rozkrájejte nahrubo a propláchněte pod studenou vodou.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti cca 1 cm × 1 cm. Červené fazole z plechovky sceďte.

Následně si vezměte středně velký hrnec a na středním plameni v něm rozpalte slunečnicový olej.

Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli, nakrájené brambory, bobkové listy a kmín a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni.

Následně přidejte mletou papriku, sůl, pepř a scezené fazole, přilijte zeleninový vývar, hrnec přiklopte pokličkou a vývar přiveďte k varu.

Poté nechte celou směs vařit 14–15 minut na středním plameni, dokud brambory nezměknou.

Po uvedené době vypněte plamen, přidejte do polévky smetanu a promíchejte. Hotovou polévku rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Polévku podávejte s chlebem.