Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninový vývar - základní recept

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zeleninový vývar - základní recept

130 min 120 min Snadné 1 porce

Zeleninový vývar je základem mnoha pokrmů, ale také tak nějak nemůžete vybrat v obchodě ten pravý? Udělejte si chvilku času vyrobte si domácí a skutečně silný zeleninový vývar. Když pro něj nebudete mít hned uplatnění, zamrazte ho ve formě na led. Budete ho mít vždy po ruce.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

474 kcal 12g Bílkoviny 20g Tuky 61g Cukry

Suroviny

maslo, celer, mrkev, petrzelova_nat, cibule, porek, voda, bobkovy-list, sul, pepr

Instrukce

Celer, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na menší kousky zhruba o velikosti palce.

Cibuli oloupejte, pórek očistěte a obojí nakrájejte na stejně velké kusy jako kořenovou zeleninu.

Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce másla a do hrnce hned přidejte nakrájenou zeleninu, zamíchejte a restujte zhruba 4 minuty.

Do vývaru dejte jakékoliv zbytky zeleniny, které máte zrovna po ruce.

Základ vývaru by však vždy měla tvořit kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel.

Z tohoto receptu vytvoříte zhruba 1,5 litru vývaru.