Rádi děláte tradiční jídla jinak? Co potom zkusit udělat tatarák bez masa? Vyzkoušejte náš recept na zeleninový tatarák, který je plný místních i exotických ingrediencí. Objevte kouzlo kombinace mandlí, parmezánu, sójové omáčky a hrubozrné hořčice. Zdá se vám to jako velký cirkus? Dohromady všechno ale skvěle ladí. Je čas na objevování nových a neotřelých chutí.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Zeleninový tatarák
25 min
0 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
420 kcal
17g Bílkoviny
32g Tuky
13g Cukry
Suroviny
- 1× mrkev (cca 90 g)
- ¼× bulvový celer (cca 90 g)
- 50 g mletých loupaných mandlí
- 50 g parmazánu (nastrouhat najemno)
- 1 stroužek česneku (utřít)
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- ¼× avokádo (40 g)
- 1× střední rajče (cca 80 g)
- sůl
- pepř