Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninový tatarák

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zeleninový tatarák

25 min 0 min Snadné 2 porce

Rádi děláte tradiční jídla jinak? Co potom zkusit udělat tatarák bez masa? Vyzkoušejte náš recept na zeleninový tatarák, který je plný místních i exotických ingrediencí. Objevte kouzlo kombinace mandlí, parmezánu, sójové omáčky a hrubozrné hořčice. Zdá se vám to jako velký cirkus? Dohromady všechno ale skvěle ladí. Je čas na objevování nových a neotřelých chutí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 17g Bílkoviny 32g Tuky 13g Cukry

Suroviny

mrkev, celer, mandle, parmazan, cesnek, sojova-omacka, horcice, slunecnicovy-olej, avokado, rajcata, sul, pepr

Instrukce

Mrkev a celer oloupejte a najemno nastrouhejte do středně velké mísy. Poté přimíchejte mandle a parmazán.

V malé misce promíchejte utřený česnek, sójovou omáčku, hořčici a olej. Vzniklou směs přilijte k celeru a mrkvi a dochuťte solí a pepřem.

Avokádo a rajče nakrájejte na malé kostičky.

Vezměte 2 talíře a na každý navrstvěte směs s mrkví, poté rajče a nakonec avokádo.

Poznámky

Podávejte s čerstvým celozrnným pečivem nebo celozrnnými krekry, ředkvičkou a výhonky.