Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninové lečo

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zeleninové lečo

21 min 11 min Snadné 4 porce

Zeleninové lečo buď milujete nebo nenávidíte. Každopádně se jedná o velmi jednoduchý a vděčný pokrm, ve kterém zužitkujete spoustu zdravé zeleniny a rychlá večeře je na světě. Dají se k němu přidat brambory nebo se dá podávat i s kváskovým chlebem. Dáte mu šanci?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

212 kcal 9g Bílkoviny 13g Tuky 12g Cukry

Suroviny

paprika, cervena-paprika, cervena-cibule, rajcata, jarni_cibulka, pazitka, olivovy-olej, voda, vejce, sul, pepr

Instrukce

Papriky zbavte jadérek a nakrájejte na kostky (2 cm × 2 cm). Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata na nakrájejte na kostky o velikosti (1 cm × 1 cm). Jarní cibulku nakrájejte najemno a pažitku najemno nasekejte.

V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na plátky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené papriky a společně opékejte na středním plameni 3–4 minuty.

Poté do pánve přidejte na kostky nakrájená rajčata a rajčata z plechovky, přilijte 130 ml vody, osolte, opepřete a vše společně vařte na středním plameni 4–5 minut pod pokličkou.

Jakmile je směs provařená, do pánve vyklepněte 4 vejce, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání vařte na středním plameni další 1 minutu.

Po uplynutí času vypněte plamen, hotové lečo rozdělte do 4 talířů a každou porci před podáváním posypte najemno nasekanou pažitkou.

Poznámky

Zeleninové lečo servírujte s kváskovým chlebem nebo vařenými bramborami.