Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninové karbanátky s cizrnou a česnekovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zeleninové karbanátky s cizrnou a česnekovým dipem

43 min 23 min Střední 11 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

129 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 11g Cukry

Suroviny

petrzelova_nat, mrkev, cizrna, rimsky-kmin, cerstvy-kravsky-syr, cottage-syr, cesnek, tymian, rozmaryn, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200–205 °C.

Petržel a mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo do větší mísy.

Cizrnu důkladně sceďte a přidejte do mísy společně s římským kmínem, nahrubo natrhanou hladkolistou petrželí, solí

a pepřem. Obsah mísy důkladně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

Plech vyložte pečicím papírem a nachystejte si misku s trochou studené vody.

Ruce si namočte do vody a z rozmixované směsi tvarujte cca 40 g kuličky. Kuličky pokládejte na připravený plech a pomocí dlaně vždy každou kuličku lehce přimáčkněte.

Plech s karbanátky vložte do trouby a pečte 21–23 minut při 200–205 °C.

Než se karbanátky upečou, připravte si bylinkový dip. Do misky vložte čerstvý kravský sýr, cottage, najemno nastrouhaný stroužek česneku, najemno nasekané bylinky a sůl a vše důkladně promíchejte.

Upečené karbanátky pokapejte lžící olivového oleje a podávejte je s připraveným bylinkovým dipem.

Poznámky

TIP: Jako dip ke karbanátkům můžete použít také bílý řecký

jogurt smíchaný se solí a najemno nastrouhaným stroužkem česneku.