Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninová polévka s bylinkovými celestýnskými nudlemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zeleninová polévka s bylinkovými celestýnskými nudlemi

41 min 21 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

276 kcal 8g Bílkoviny 16g Tuky 23g Cukry

Suroviny

petrzelova_nat, pazitka, muskatovy-orisek, spaldova-mouka, mleko, vejce, olivovy-olej, mrkev, rapikaty-celer, maslo, zeleninovy-vyvar, libecek, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte celestýnské nudle. Do vyšší mixovací nádoby vložte petrželovou nať, pažitku, mletý muškátový oříšek, hladkou špaldovou mouku, 110 ml mléka, vejce, sůl a pepř a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte do hladkého těsta.

Poté si v pánvi (minimální Ø 25 cm) na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý, vlijte na pánev po menších dávkách těsto a rovnoměrně jej rozprostřete. Bylinkovou placku opékejte z každé strany 1,5–2 minuty na středním plameni. Postup opakujte, dokud nezpracujete všechno těsto.

Hotové placky dejte stranou na pracovní plochu a začněte připravovat polévku. Mrkev, kořen petržele a celer očistěte a následně nakrájejte na menší kostičky.

Poté ve středně velkém hrnci na středním plameni rozehřejte máslo. Jakmile je máslo rozehřáté, vložte do pánve nakrájenou zeleninu a 2–3 minuty ji opékejte na středním plameni.

Po uplynutí času k zelenině přilijte 900 ml zeleninového vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte 10 minut na středním plameni.

Mezitím si nakrájejte bylinkové placky na tenké nudle. Jakmile je zelenina měkká, vypněte plamen a můžete podávat. Polévku nalijte do hlubokých talířů, přidejte připravené celestýnské nudle, najemno nasekaný libeček a servírujte.

Poznámky

Do polévky můžete během vaření přidat i najemno nakrájená kuřecí prsa, nebo můžete použít maso, které vám zbyde při dělání vývaru.