Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zeleninová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zeleninová polévka

42 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

207 kcal 5g Bílkoviny 15g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cibule, mrkev, petrzelova_nat, celer, maslo, repkovy-olej, bobkovy-list, citronova-stava, citron, tymian, zeleninovy-vyvar, smetanovy-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte cibuli, mrkev, petržel a celer a nakrájejte je na menší kostky.

Poté si vezměte hrnec a na středním plameni v něm rozehřejte máslo a 2 lžíce oleje.

Následně do hrnce vložte nakrá‐ jenou cibuli, mrkev, petržel a celer a opékejte je na středním až silném plameni 7–8 minut dozlatova.

Poté do hrnce přidejte bobkový list, citronovou šťávu i kůru, sušený tymián, sůl a pepř a vše zalijte zeleninovým vývarem. Hrnec přiklopte pokličkou a vývar přiveďte k varu.

Poté plamen snižte na střední stupeň a celou směs vařte 13–14 minut do změknutí zeleniny.

Až zelenina změkne, vypněte plamen, přidejte do hrnce smetanový sýr a celý obsah hrnce rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Rozmixovanou polévku rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Hotovou polévku ozdobte najemno nakrájenou pažitkou.