Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zelené avokádové těstoviny

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zelené avokádové těstoviny

35 min 17 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

637 kcal 25g Bílkoviny 21g Tuky 79g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, avokado, hrasek, spenat, petrzelova_nat, citronova-stava, parmazan, chilli, mleko, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší hrnec. Do hrnce nalijte vodu na těstoviny, přidejte trochu soli a přiveďte k varu. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte těstoviny a vařte je na středním plameni dle instrukcí na obalu.

Mezitím si připravte omáčku. Avokádo zbavte slupky a pecky a vložte do kuchyňské robota spolu s hráškem, baby špenátem, petrželovou natí, šťávou z ½ citronu, najemno nastrouhaným parmazánem, chilli vločkami a 200 ml mléka.

Vše rozmixujte do hladké konzistence. Vzniklou omáčku dochuťte solí a pepřem.

Uvařené těstoviny sceďte a nechte cca 10 minut vychladnout.

Vychladlé těstoviny smíchejte ve středně velké míse s připravenou avokádovou omáčkou, rozdělte do 3 talířů a podávejte. V lednici ve vzduchotěsné nádobě omáčka vydrží až 2 dny

Poznámky

Omáčku nedoporučujeme tepelně upravovat – změnila by barvu i konzistenci kvůli avokádu a parmazánu, které obsahuje.