Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zdravý perník

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zdravý perník

65 min 35 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

144 kcal 5g Bílkoviny 4g Tuky 21g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, holandske-kakao, trtinovy-cukr, bily-jogurt, mleko, vejce, repkovy-olej, sul

Instrukce

Nejprve dejte předehřívat troubu na 180 °C a vyložte si pečicím papírem zapékací formu (cca 15 cm × 25 cm).

Ve větší míse smíchejte celozrnnou i bílou špaldovou mouku s holandským kakaem, kypřicím práškem do perníku, třtinovým cukrem a špetkou soli.

Poté do mísy přidejte bílý jogurt, mléko, vejce a řepkový olej, vše pořádně promíchejte a vzniklé těsto nalijte do vyložené formy.

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte dozlatova 30–35 minut při 180 °C.

Po upečení nechte perník 10–15 minut chladnout. Následně ho nakrájejte na 12 kousků a podávejte.

Poznámky

Pokud dáváte přednost kompletně celozrnnému pečení, můžete perník péct pouze z 250 g celozrnné špaldové mouky.