Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zdravé carbonara z cukety

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zdravé carbonara z cukety

18 min 8 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

172 kcal 8g Bílkoviny 12g Tuky 7g Cukry

Suroviny

cuketa, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, citronova-stava, parmazan, petrzelova_nat, vejce, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte cuketu: Pomocí škrabky ji nastrouhejte na tenké plátky a ty následně překrájejte na dlouhé tenké nudličky.

Jakmile budete mít cuketu připravenou, rozpalte na středním plameni pánev s olivovým olejem. Následně do pánve vložte cuketové nudličky a za občasného promíchání restujte 4–5 minut.

Po uplynutí uvedeného času vlijte do pánve vývar a citronovou šťávu a vše společně provařte 1 minutu na středním plameni.

Nakonec plamen vypněte, přidejte sůl, pepř, parmazán a petrželovou nať a pomocí vařečky zašlehejte žloutky. Žloutky zašlehávejte důkladně, aby se vytvořila krémová omáčka.

Po uvaření ihned podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Jednotlivé porce můžete před podáváním posypat strouhaným parmazánem a klíčky ředkviček nebo čerstvou řeřichou.