Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zavařené hrušky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zavařené hrušky

50 min 30 min Střední 2 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

327 kcal 2g Bílkoviny 2g Tuky 76g Cukry

Suroviny

hruska, zazvor, stevie, skorice, kyselina-citronova, sul

Instrukce

Hrušky očistěte, nakrájejte na měsíčky a zbavte jádřinců.

Následně si připravte nálev: v hrnci s 1 litrem vody vařte dohromady nastrouhaný zázvor, špetku soli, stévii, skořici a kyselinu citronovou. Vařte na mírném plameni 5 minut.

Nakrájené hrušky rozdělte do 2 půllitrových zavařovacích sklenic.

Sklenice zalijte připraveným nálevem těsně pod okraj, pevně uzavřete víčkem a zavařujte při 80 °C 20–25 minut v hrnci naplněném zhruba do ½ vodou. Sklenice nechte vychladnout, zkontrolujte, zda těsní a neuniká z nich kapalina, a skladujte je na chladném místě.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Míša přidala do zavařovacích sklenic ještě pár kousků celého hřebíčku.