Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený tuňák

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečený tuňák

70 min 55 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

396 kcal 28g Bílkoviny 14g Tuky 39g Cukry

Suroviny

mrkev, cibule, cuketa, rapikaty-celer, jasminova-ryze, citron, parmazan, mleko, spaldova-mouka, tymian, tunak, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).

Mrkev a cibuli oloupejte a spolu s cuketou a řapíkatým celerem nakrájejte na menší kostičky.

Připravte si větší mísu, do které vložte nakrájenou zeleninu, předvařenou rýži, citronovou kůru, nastrouhaný parmazán, 400 ml mléka, mouku, tymián, tuňáka, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.

Hotovou směs vložte do připravené zapékací nádoby a pečte 50–55 minut při 185–190 °C.

Po upečení nádobu vyjměte z trouby, zapečeného tuňáka rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.