Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený sendvič se sýrem, krůtím masem a brusinkovým dresinkem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečený sendvič se sýrem, krůtím masem a brusinkovým dresinkem

23 min 13 min Snadné 4 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

370 kcal 24g Bílkoviny 11g Tuky 41g Cukry

Suroviny

kruti-maso, tymian, olivovy-olej, hermelin, horcice, brusinky, rozmaryn, med, citronova-stava, kvaskovy-chleb, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril.

Krůtí maso nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm. Každý plátek osolte, opepřete a okořeňte sušeným tymiánem. Nakonec na ně rovnoměrně naneste olivový olej a vmasírujte jej do masa. Takto připravené krůtí maso grilujte na rozpáleném grilu 2–3 minuty z každé strany.

Mezitím si na tenké plátky nakrájejte hermelín a připravte si dresink: V menší misce smíchejte dijonskou hořčici, brusinky, rozmarýn, med a citronovou šťávu a vše promíchejte.

Vzniklý dresink naneste na plátky chleba a na něj položte nakrájený sýr.

Jakmile bude krůtí maso hotové, nakrájejte ho na tenké plátky a také položte na chleba. Jednotlivé plátky chleba následně přepulte, položte na sebe a vložte do grilu. Gril přiklopte a sendviče grilujte 5–6 minut na okrajové části roštu, kde je teplota méně intenzivní, nebo 6–7 minut v kontaktním grilu při středním stupni ohřevu.

Poznámky

Do sendviče můžete před zapečením přidat bílou cibuli nakrájenou na tenká kolečka.