Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený sendvič s tuňákem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečený sendvič s tuňákem

16 min 6 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

610 kcal 35g Bílkoviny 14g Tuky 78g Cukry

Suroviny

tvrdy-syr, brokolice, jarni_cibulka, tunak, maslo, smetana, celozrnny-chleb, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte tuňákovou směs. Eidam nastrouhejte najemno a dejte do větší misky. Následně si omyjte a najemno nakrájejte brokolici a jarní cibulku a obojí přidejte do misky k eidamu.

Poté do misky přidejte scezeného tuňáka, máslo, zakysanou smetanu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Nyní začněte rozehřívat kontaktní gril a připravte si sendviče: Na 2 plátky chleba rovnoměrně rozprostřete připravenou tuňákovou směs a obě porce přiklopte zbylými dvěma plátky chleba.

Vzniklé sendviče vložte do předehřátého grilu a pečte 3–6 minut dozlatova. Hotové sendviče ihned podávejte (nejlépe s libovolnou zeleninou).

Poznámky

Pokud nemáte kontaktní gril, opékejte sendviče na pánvi 2–3 minuty z každé strany na mírném plameni (opékat můžete buď nasucho, nebo na trošce másla). Jakmile sendviče otočíte na druhou stranu, přiklopte pánev pokličkou, aby se v sendvičích rozpustil sýr.