Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený lilek s olomouckými tvarůžky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečený lilek s olomouckými tvarůžky

45 min 40 min Snadné 6 porce

Možná to na pohled nevypadá, ale tenhle zapečený lilek se sýrem je super lehká večeře, která vyhnala všechny kalorie. Tvarůžky jsou jedním z nejdietnějších sýrů a všechno ostatní je zelenina. Pochutnáte si a na strach o linii můžete zapomenout.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

109 kcal 10g Bílkoviny 4g Tuky 8g Cukry

Suroviny

lilek, rajcata, cesnek, prepustene-maslo-ghee, jarni_cibulka, olomoucke-tvaruzky, vejce, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Lilek rozpulte, vydlabejte (dužinu dejte stranou, použijete ji později) a osolte.

Vydlabané poloviny lilku dejte na připravený plech a pečte cca 10 minut při 180–190 °C.

Mezitím dužinu lilku nastrouhejte najemno a dejte ji do mísy. Přidejte k ní rajčata a česnek.

Na pánvi na středním plameni rozpusťte přepuštěné máslo, vložte na něj cibulku a opékejte cca 1 minutu. Poté přidejte vydlabané vnitřky lilku s rajčaty a česnekem a restujte cca 5 minut na středním plameni.

Po orestování přidejte tvarůžky, přimíchejte vejce a vaječné bílky a ihned odstavte.

Pečené poloviny lilku vyndejte z trouby a naplňte vzniklou směsí. Plněný lilek vložte zpět do trouby a pečte dalších 30–35 minut na 180–190 °C, dokud lilek nebude měkký. Poté podávejte.