Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený květák

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečený květák

51 min 36 min Snadné 3 porce

Zkoušeli jste už pochoutku, jakou je zapečený květák? Pokud ne, pusťte se do toho třeba ještě dnes! Postačí vám kromě květáku a sýra jen pár dalších ingrediencí a máte hotovo. Zachrání vás jak k rychlé večeři, tak obědu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

245 kcal 18g Bílkoviny 14g Tuky 10g Cukry

Suroviny

kvetak, mozzarella, parmazan, smetanovy-syr, vejce, muskatovy-orisek, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte velký hrnec a naplňte jej vodou. Vodu osolte a na středním plameni přiveďte k varu.

Květák očistěte a jakmile začne voda v hrnci vřít, celou hlavu květáku opatrně položte do vody. Hrnec přiklopte pokličkou a květák vařte 11 minut na středním plameni.

Po uvaření květák vyjměte a zprudka zchlaďte ve studené vodě.

Plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 190–195 °C.

Jakmile je květák chladný na dotek, podélně jej nakrájejte na 2 cm široké plátky.

V menší misce smíchejte nahrubo nastrouhanou mozzarelu light se strouhaným parmazánem, smetanovým sýrem, 1 žloutkem, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem.

Vzniklou sýrovou směs rovnoměrně rozprostřete po plátcích květáku. Takto připravený květák přesuňte na připravený plech a vložte do trouby. Květák pečte v předehřáté troubě na 190–195 °C stupňů po dobu 20–25 minut.

Hotový zapečený květák rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.

Poznámky

Před podáváním zapečený květák ozdobte lístkem čerstvé meduňky.