Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečený chléb s vejci a bresaolou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečený chléb s vejci a bresaolou

42 min 32 min Snadné 4 porce

Není nad pokrmy, které se stvoří tak trochu samy. Jedním z nich je zapečený chléb s vejci z naší sezónní kuchařky Jak jíme zdravě na jaře. Stačí krátká příprava a zbytek už obstará trouba.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

409 kcal 32g Bílkoviny 14g Tuky 37g Cukry

Suroviny

kvaskovy-chleb, mozzarella, bresaola, mleko, vejce, spenat, redkvicky, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 210 °C a připravte si zapékací mísu (25 cm × 20 cm).

Kvasový chléb nakrájejte na větší kousky o velikosti cca 4 cm, mozzarellu nakrájejte na menší kostičky o velikosti cca 1 cm a bresaolu nakrájejte na nudličky široké cca 0,5 cm.

Všechny nakrájené ingredience dejte do větší mísy, přidejte k nim mléko, vejce, špenát, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

Výslednou směs přemístěte do připravené zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a pečte 30–32 minut při 200–210 °C.

Zapečenou směs posypte výhonky ředkvičky, rozdělte na 4 porce a podávejte.