Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené hovězí maso se sýrem feta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečené hovězí maso se sýrem feta

33 min 23 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

470 kcal 28g Bílkoviny 34g Tuky 10g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, hovezi, rajcata, skorice, lilek, cesnek, feta-syr, mata, sul, pepr

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 200–210 °C a připravte si zapékací mísu (30 × 40) cm.

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.

Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2 minuty na středním plameni.

Poté do pánve přidejte mleté maso, rajčatový protlak, mletou skořici, sůl a pepř a vše opékejte na středním plameni 5 minut.

Následně přidejte na menší kostičky nakrájený lilek, krájená rajčata a utřené stroužky česneku. Promíchejte a celý obsah pánve přemístěte do zapékací mísy.

Navrch rozdrobte fetu a zapékací mísu vložte na 10–15 minut do trouby předehřáté na 200–210 °C.

Hotovou zapečenou směs posypte najemno nakrájenou mátou a podávejte s libovolnou přílohou.

Poznámky

Servírování: Před podáváním směs posypte nahrubo natrhanou čerstvou hladkolistou petrželí a najemno nasekanou čerstvou chilli papričkou.

TIP: Směs lze také zamrazit. Po rozmrazení směs pouze ohřejte v troubě a posypte rozdrobeným sýrem feta.