Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené cukety s hovězím masem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečené cukety s hovězím masem

72 min 52 min Střední 3 porce

Pokud nevíte, co si počít s cuketou, máme pro vás netradiční tip na zpracování této lahodné zeleniny. Dlabání máme spojené většinou pouze s dýní, my jsme se však pustili i do dlabání cukety. Pusťte se do toho s námi a připravte si tento báječný a neotřelý pokrm.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

689 kcal 42g Bílkoviny 53g Tuky 11g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, hovezi, cesnek, mleta-paprika, rajcata, cuketa, parmazan, avokado, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou bílou cibuli a zprudka opékejte 2 minuty na středním plameni.

Do pánve přidejte mleté hovězí maso a opékejte dalších 5 minut při středním plameni.

Masovou směs ochuťte utřenými stroužky česneku, solí, pepřem a sladkou paprikou.

Nakonec přidejte krájená rajčata z plechovky (včetně nálevu), snižte plamen na mírný, pánev přiklopte pokličkou a nechte dusit 10–15 minut.

Mezitím cukety omyjte, odřízněte vršky a vydlabejte lžící.

Plech vyložte pečicím papírem.

Na plech rozložte vydlabané cukety, naplňte je masovou směsí a posypte nastrouhaným parmazánem. Plech přikryjte alobalem a dejte zapéct do předehřáté trouby na 170–180 °C na 25–30 minut.

Zatímco se cukety zapékají, zbavte avokádo slupky s peckou a nakrájejte ho na plátky.

Zapečené cukety ozdobte na plátky nakrájeným avokádem, posypte nasekanou čerstvou pažitkou a podávejte.

Poznámky

Vydlabanou středovou část cukety nemusíte vyhazovat – nakrájejte ji nebo rozmačkejte a přidejte v průběhu vaření do masové směsi.