Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené brambory s ricottou a žampiony

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečené brambory s ricottou a žampiony

60 min 50 min Střední 4 porce

Zapečené brambory známe hlavně po francouzském stylu. My jsme recept ještě vylepšili ricottou a žampiony. Pořádná porce bílkovin je tedy garantována.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

385 kcal 14g Bílkoviny 18g Tuky 43g Cukry

Suroviny

brambor, mrkev, zampiony, olivovy-olej, ricotta, sojove-mleko, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Brambory a mrkev oloupejte a společně s očištěnými žampiony nakrájejte na tenčí plátky.

V hrnci rozehřejte lžičku olivového oleje, přidejte žampiony a opékejte cca 5 minut na středním plameni. Poté odstavte.

Do hrnce přidejte ricottu, sójové mléko, sůl a pepř. Následně přidejte nakrájené brambory, mrkev, utřený česnek a pečlivě promíchejte.

Bramborovou směs přesuňte do zapékací mísy a pečte na 170–180 °C cca 45 minut.

Poznámky

Hotové zapečené brambory podávejte posypané čerstvou petrželovou natí.