Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené brambory s masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečené brambory s masem

100 min 75 min Střední 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

319 kcal 24g Bílkoviny 6g Tuky 42g Cukry

Suroviny

voda, oregano, bazalka, sojove-kostky, brambor, hovezi, rajcata, mleta-paprika, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci přiveďte k varu 1 l vody s 2 lžičkami oregana, 2 lžičkami bazalky a 1 lžičkou soli. Jakmile se voda začne vařit, přidejte sójové maso, plamen snižte na střední stupeň a vařte 10 minut, dokud maso nezměkne.

Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Troubu předehřejte na 200 °C a zapékací formu (Ø cca 25 cm) vyložte pečicím papírem.

Hotové sójové maso sceďte, přemístěte do mixéru a rozmixujte na jemnější konzistenci tak, aby stále mělo nějakou strukturu a nebyla z něj pasta.

Vložte jej do větší mísy, přidejte hovězí maso, rajčatový protlak, rajčata z plechovky, zbytek oregana a bazalky, papriku a jarní cibulku. Osolte, opepřete a promíchejte. Vzniklou směs dejte do připravené formy, navrch vyskládejte brambory a osolte je.

Formu přiklopte pokličkou nebo alobalem a pečte 40–45 minut při 190–200 °C. Poté pekáč odklopte a pečte dalších 15–20 minut při stejné teplotě (nebo dokud brambory na povrchu nezezlátnou).

Rozdělte na 3 porce a podávejte.