Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené bezlepkové těstoviny

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečené bezlepkové těstoviny

70 min 55 min Snadné 6 porce

Dobrá zpráva pro bezlepkáře. Na těchto zapečených bezlepkových těstovinách si určitě pochutnáte. Brokolice dodá spoustu vitamínů, ricotta vláčnost a ořechy navrch jsou chuťová pecka. Recept je snadný – zvládne ho i úplný kuchařský neumětel – a hotový je za půl hodinky. A pokud by se vám už oregano přejídalo, zkuste vymyslet vlastní variantu koření.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

658 kcal 16g Bílkoviny 26g Tuky 88g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, brokolice, vejce, ricotta, oregano, pekanove-orechy, sul, pepr, bezlepkove-testoviny

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si zapékací mísu (20 cm × 30 cm).

V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a těstoviny v ní vařte přibližně 12 minut na středním plameni (řiďte se návodem na obalu).

Na pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a osmažte ji na středním plameni. Po chvilce přidejte růžičky brokolice a opékejte 10 minut.

Opečenou brokolici dejte do mísy a smíchejte s vejci a ricottou. Osolte, opepřete a dochuťte oreganem.

Směs přemístěte do připravené zapékací mísy a dejte do trouby. Pečte 25–30 minut při 190–200 °C. 5 minut před koncem pečení těstoviny posypte nasekanými pekanovými ořechy.

Poznámky

Těstoviny můžete před podáváním ozdobit několika lístky čerstvé hladkolisté petrželové natě.