Batáty alias sladké brambory jsou oblíbené již delší dobu napříč všemi kuchyněmi. Zkuste si je zapéct s hovězím masem dle receptu níže. Svěžest celému pokrmu dodá čerstvá pažitka a sýr feta, vyzkoušíte?

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Zapečené batáty s hovězím masem
65 min
50 min
Snadné
2 porce
Recept
Výživové hodnoty
694 kcal
36g Bílkoviny
46g Tuky
34g Cukry
Suroviny
- 2× batát
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1× cibule šalotka (nakrájet najemno)
- 2 stroužky česneku (utřít)
- 250 g mletého hovězího masa
- 100 g kadeřávku (v čerstvém stavu)
- 1 hrst čerstvé pažitky
- 100 g feta sýra (nastrouhat nahrubo)
- sůl
- pepř