Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečené batáty s hovězím masem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečené batáty s hovězím masem

65 min 50 min Snadné 2 porce

Batáty alias sladké brambory jsou oblíbené již delší dobu napříč všemi kuchyněmi. Zkuste si je zapéct s hovězím masem dle receptu níže. Svěžest celému pokrmu dodá čerstvá pažitka a sýr feta, vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

694 kcal 36g Bílkoviny 46g Tuky 34g Cukry

Suroviny

bataty, olivovy-olej, prepustene-maslo-ghee, cibule-salotka, cesnek, hovezi, kaderavek, pazitka, feta-syr, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Batáty potřete 2 lžícemi olivového oleje, několikrát propíchněte vidličkou a každou batátu podélně rozřízněte.

Plech vyložte pečicím papírem, přidejte batáty a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při 170–180 °C.

Mezitím na pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla, přidejte najemno nakrájenou šalotku a 2–3 minuty opékejte na středním plameni.

Do pánve přidejte utřené stroužky česneku společně s hovězím masem a opékejte ještě dalších cca 10–12 minut a poté odstavte.

Následně k masu přidejte kadeřávek společně s pažitkou a promíchejte.

Upečené batáty vyndejte z trouby a rovnoměrně je naplňte vzniklou masovou směsí.

Nakonec každý batát posypte ½ nahrubo nastrouhaného sýru feta, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Poznámky

Místo kadeřávku můžete použít například baby špenát nebo rukolu.