Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečená rajčata s pažitkou a parmazánem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečená rajčata s pažitkou a parmazánem

30 min 20 min Střední 8 porce

Tato zapečená rajčata můžete využít buď jako vydatnou přílohu nebo lehkou večeři. Tak jako tak vám každý pokrm vyzdvihnou na novou úroveň.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

360 kcal 22g Bílkoviny 24g Tuky 14g Cukry

Suroviny

rajcata, vejce, parmazan, pazitka, slunecnicove-seminko, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Rajčata opláchneme, odřízneme vrchní část a vydlabeme.

Do každého rajčete vyklepneme jedno vejce. Rajčata osolíme, opepříme a posypeme parmazánem a slunečnicovými semínky.

Rajčata naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 20 minut při teplotě 170–180 °C.

Po upečení posypeme pažitkou a podáváme.

Poznámky

Rajčata podávejte jako svačinu například s celozrnnými krekry. Recept najdete zde na webu.