Zapečená rajčata s pažitkou a parmazánem
Přidat k uloženým

Zapečená rajčata s pažitkou a parmazánem

30 min 20 min Střední 8 porce

Tato zapečená rajčata můžete využít buď jako vydatnou přílohu nebo lehkou večeři. Tak jako tak vám každý pokrm vyzdvihnou na novou úroveň.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

360 kcal 22g bílkovin 24g tuků 14g sacharidů

Suroviny

rajcata, vejce, parmazan, pazitka, slunecnicove-seminko, sul, pepr

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Rajčata opláchneme, odřízneme vrchní část a vydlabeme.

Do každého rajčete vyklepneme jedno vejce. Rajčata osolíme, opepříme a posypeme parmazánem a slunečnicovými semínky.

Rajčata naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 20 minut při teplotě 170–180 °C.

Po upečení posypeme pažitkou a podáváme.

Tip

Rajčata podávejte jako svačinu například s celozrnnými krekry. Recept najdete zde na webu.