Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečená jablka s drobenkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečená jablka s drobenkou

45 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

431 kcal 5g Bílkoviny 20g Tuky 57g Cukry

Suroviny

jablko, spaldova-mouka, ovesne-vlocky, maslo, trtinovy-cukr, skorice, rozinky

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 170 °C, připravte si menší pekáček (20 cm × 15 cm) a vyložte ho pečicím papírem.

Jablka nakrájejte na 6 plátků (cca 1 cm tlustých) a ze středu vykrojte jádřince. V menší misce smíchejte mouku, vločky, máslo, cukr a skořici.

Nakrájená jablka dejte do pekáčku a rozdělte je na 4 hromádky.

Mezi plátky jablek dejte připravenou drobenku a pečte 30–40 minut při teplotě 170–175 °C. Upečená jablka nechte 5 minut vychladnout a podávejte s rozinkami.

Poznámky

Servírujte s jogurtem (3,5 % tuku) nebo jogurtovou zmrzlinou – smíchejte 200 g jogurtu s 20 g medu a 1 lžičkou vanilkového extraktu. Směs dejte na 3 hodiny do mrazáku a každých 30 minut promíchejte.