Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečená cuketa s mletým masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečená cuketa s mletým masem

75 min 45 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

269 kcal 26g Bílkoviny 13g Tuky 12g Cukry

Suroviny

cuketa, kruti-maso, cesnek, rajcata, vejce, bazalka, parmazan, susena-rajcata, oregano, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Cukety si rozpulte a vnitřní dužinu vydlabejte pomocí lžičky. Dužinu nakrájejte na malé kousky a dejte ji stranou.

Vydlabanou cuketu osolte a také ji dejte stranou.

Do větší mísy vložte mleté maso, vnitřní dužinu cukety, najemno nastrouhané stroužky česneku, rajčatový protlak, vejce, bazalku, 30 g parmazánu, najemno nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a oregano a vše promíchejte.

Nyní si vezměte nasolenou cuketu a pomocí papírového ubrousku vydlabanou část vysušte. Takto připravené cukety plňte masovou směsí a pokládejte je na plech. Jakmile budou všechny cukety naplněné, posypte povrch zbylým parmazánem.

Nakonec plech vložte do vyhřáté trouby a cukety pečte 40–45 minut na 185–190 °C. Po upečení cukety z trouby vyjměte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.