Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečená cuketa

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečená cuketa

65 min 45 min Snadné 2 porce

Zapečená zelenina chutná skvěle prostě za každých okolností, souhlasíte? Stačí jen doladit trochou koření dle vaší chuti a máte vyhráno. Doplnit ji můžete také masem anebo oblíbeným sýrem, třeba jako v tomto receptu na zapečenou cuketu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

349 kcal 34g Bílkoviny 18g Tuky 12g Cukry

Suroviny

cuketa, cesnek, cibule, bazalka, hovezi, rajcata, feta-syr, sul, pepr

Instrukce

Cukety nejprve omyjte, podélně rozpulte a vydlabejte vnitřek*. Osolte a nechte odležet 10 minut v pokojové teplotě (aby pustily vodu).

Mezitím předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Poté oloupejte česnek a cibuli. Cibuli následně nakrájejte najemno a česnek propasírujte. Bazalku nakrájejte najemno.

Do středně velké mísy dejte mleté maso, nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nakrájenou bazalku a rajčatový protlak. Nakonec do mísy rozdrolte ½ fety, směs dochuťte solí a pepřem a promíchejte.

Osolené cukety osušte papírovou utěrkou, přemístěte na plech a naplňte masovou směsí. Plech vložte do předehřáté trouby a cukety pečte 35 minut při 175–180 °C.

Po uplynutí času cukety posypejte zbytkem fety a dejte na dalších 5–10 minut dopéct.

Hotové zapečené cukety vyndejte z trouby, nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.

*Pokud se chcete vyhnout plýtvání, vnitřek vydlabaných cuket před pečením přimíchejte do masové směsi.