Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečená čokoládová kaše

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Zapečená čokoládová kaše

100 min 50 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

479 kcal 26g Bílkoviny 14g Tuky 65g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, mleko, holandske-kakao, erythritol, voda, banan, kyprici-prasek, vejce, tvaroh

Instrukce

Ve větším hrnci smíchejte ovesné vločky, mléko, kakao, erythritol (či jiné sladidlo) a 200 ml vody.

Následně zapněte ohřev a celou směs nechte zahřívat na středním plameni po dobu 4–5 minut; nezapomeňte přitom obsah hrnce občas promíchat, aby se směs nepřipálila.

Po uvedené době hrnec odstavte a směs nechte alespoň 30 minut chladnout.

Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si zapékací mísu (30 cm × 40 cm).

Až vločková směs dostatečně vychladne, vezměte si menší misku, dejte do ní banán, rozmačkejte ho vidličkou a vmíchejte ho do vločkové směsi v hrnci.

Následně do hrnce vmíchejte kypřicí prášek a nakonec všechna 3 vejce – ta přimíchávejte postupně, aby se vám směs nesrazila.

Výslednou směs přemístěte do zapékací mísy, vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–185 °C.

Zapečenou kaši rozkrájejte na 4 porce a rozdělte do servírovacích misek.

Nakonec ke každé porci přidejte 60 g polotučného tvarohu a podávejte.