Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Zapečená brokolice

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Zapečená brokolice

35 min 25 min Snadné 2 porce

Vděčná zelenina jako je brokolice by jen těžko hledala sobě rovnou. Zapečená v kombinaci s batáty udělá radost nejednomu strávníkovi. Hodí se pro každou příležitost, jelikož tato úprava snad nikdy neomrzí. Nemluvě o zdraví prospěšných látkách, které suroviny obsažené v pokrmu obsahují.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

355 kcal 19g Bílkoviny 16g Tuky 35g Cukry

Suroviny

brokolice, bataty, vejce, smetana, cesnek, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Větší hrnec naplňte zhruba z ½ vodou.

Batáty oloupejte a nakrájejte na cca 0,5 cm široké plátky, brokolici umyjte a rozdělte na růžičky.

Obě suroviny vložte do vroucí vody a vařte 2 minuty při středním stupni ohřevu.

Uvařenou brokolici a batáty naskládejte do malé zapékací misky.

Následně si rozšlehejte vejce společně se smetanou a prolisovaným česnekem a touto směsí zalijte zeleninu v zapékací misce (20 cm × 30 cm).

Vše osolte a opepřete, misku dejte do trouby a pečte cca 15–20 minut při 170–180 °C.