Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žampiony se sýrem, batáty a zeleninou z jednoho plechu

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Žampiony se sýrem, batáty a zeleninou z jednoho plechu

55 min 40 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

442 kcal 19g Bílkoviny 22g Tuky 45g Cukry

Suroviny

bataty, dyne-hokkaido, olivovy-olej, chilli, zampiony, feta-syr, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a plech si vyložte pečicím papírem.

Batáty a dýni zbavte slupky a nakrájejte je na menší kostičky (cca 1 cm × 1 cm). Na jednu stranu připraveného plechu dejte batáty a na druhou dýni. Dýni zakápněte 1 lžící oleje a dochuťte chilli vločkami, solí a pepřem. Batáty zakápněte zbylým olejem a osolte.

Poté stranou na plechu vytvarujte mísu z alobalu, kterou lze zavřít (tvarem by měla připomínat měšec). Žampiony nakrájejte na čtvrtky, vložte do alobalové mísy, osolte, opepřete a rozdrobte na ně feta sýr.

Alobalovou mísu uzavřete, plech vložte do předehřáté trouby a vše pečte 35–40 minut při 180 °C.

Po vytažení plechu z trouby rozbalte alobalovou mísu a žampiony s fetou promíchejte vidličkou – vznikne tak jemná sýrová omáčka bez dalších ingrediencí. Opečenou dýni a batáty rozdělte do talířů a každou porci podávejte s připravenou omáčkou a najemno nasekanou petrželovou natí.