Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žampiony plněné rozmarýnem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Žampiony plněné rozmarýnem

40 min 25 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

252 kcal 13g Bílkoviny 18g Tuky 9g Cukry

Suroviny

zampiony, cibule, vlasske-orechy, rozmaryn, cesnek, tvrdy-syr, olivovy-olej

Instrukce

Nejprve si očistěte žampiony. Hlavičku svrchu jemně ořízněte, aby žampiony hezky držely hlavičkou dolů na rovném povrchu a nevyklaly se. Poté je zbavte nožiček, které spolu s uřízlou hlavičkou nakrájejte na menší kousky.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky, vlašské ořechy nasekejte najemno a rozmarýn zbavte stonku a lístky nasekejte najemno. Stroužek česneku oloupejte a nastrouhejte najemno. Plátky eidamu nakrájejte na 12 kousků.

Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na mírném plameni opékejte přibližně 5 minut za stálého míchání. Poté přidejte nakrájené nožičky žampionů a opékejte dalších 5 minut na mírném plameni.

K cibuli a žampionům přidejte najemno nasekané vlašské ořechy, najemno nastrouhaný stroužek česneku a opékejte ještě další 3 minuty na mírném plameni. Poté pánev stáhněte z plamene a směs dochuťte solí a pepřem.

Následně si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Na pečicí papír vyskládejte hlavičky žampionů a začněte je plnit směsí z pánve.

Na naplněnou část každého žampionu položte 1 kus nakrájeného eidamu. Takto připravené žampiony vložte na 15–18 minut do trouby předehřáté na 175–180 °C. Po upečení plněné žampiony vyjměte z trouby a můžete ihned servírovat.

Poznámky

Jako přílohu k plněným žampionům podávejte šťouchané brambory.