Žampiony plněné quinoou a fazolemi
Přidat k uloženým

Žampiony plněné quinoou a fazolemi

45 min 30 min Střední 4 porce

Vyvážená chuťová kombinace i výživová hodnota. To jsou základní charakteristiky dnešního pokrmu. Žampiony nadívané quinoou s fazolemi, špenátem, rajčaty a zapečené s mozarellou můžete servírovat k obědu, večeři nebo jako nápaditý předkrm.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

330 kcal 19g bílkovin 16g tuků 25g sacharidů

Suroviny

quinoa, fazole, cesnek, olivovy-olej, rajcata, spenat, sul, pepr, zampiony, mozzarella

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 180°C.

Quinou si uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

Ve větší míse si rozmačkáme fazole vidličkou, přidáme uvařenou quinou, utřený stroužek česneku, na kostičky nakrájené rajčata, olivový olej a natrhaný špenát.

Směs dochutíme solí a pepřem.

Hlavičky hub plníme směsí, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut.

Na posledních 5 minut posypeme žampiony nastrouhanou mozzarellou.