Zapomeňte na suché rizoto, které se nelepí. Pravé italské rizoto je krémové, stejně jako to z tohohle receptu na rizoto se žampiony. Je čistě vegetariánské a pracuje se samými nízkokalorickými ingrediencemi. Přidat si tak můžete bez výčitek. Navrchu mu bude slušet, když ho posypete dýňovými semínky.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Žampionové rizoto s ricottou a špenátem
65 min
50 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
371 kcal
12g Bílkoviny
16g Tuky
48g Cukry
Suroviny
- 200 g celozrnné rýže (v suchém stavu)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 g špenátu
- 200 g ricotty
- sůl
- pepř
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 hrst jarní cibulky (nasekat)
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 200 g žampionů