Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Žampionové rizoto s ricottou a špenátem

65 min 50 min Střední 4 porce

Zapomeňte na suché rizoto, které se nelepí. Pravé italské rizoto je krémové, stejně jako to z tohohle receptu na rizoto se žampiony. Je čistě vegetariánské a pracuje se samými nízkokalorickými ingrediencemi. Přidat si tak můžete bez výčitek. Navrchu mu bude slušet, když ho posypete dýňovými semínky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

371 kcal 12g Bílkoviny 16g Tuky 48g Cukry

Suroviny

ryze, olivovy-olej, cesnek, zeleninovy-vyvar, spenat, ricotta, sul, pepr, citron, jarni_cibulka, prepustene-maslo-ghee, zampiony

Instrukce

V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.

Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.

Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.

Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.

Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.

Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.

Poznámky

Rizoto posypte dýňovými semínky.