Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Žampionová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Žampionová polévka

40 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

116 kcal 4g Bílkoviny 4g Tuky 16g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, cibule, zampiony, salvej, zeleninovy-vyvar, ryzove-mleko, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku na mírném plameni (potrvá to cca 5 minut).

Přidejte 3⁄4 na plátky nakrájených očištěných žampionů společně se šalvějí a opékejte na středním plameni 10 minut.

Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit pod pokličkou ještě dalších 15 minut.

Polévku nechte chvíli vychladnout, přilijte rýžové mléko, dochuťte solí a pepřem a poté rozmixujte dohladka tyčovým mixérem.

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte ozdobenou plátky zbylých žampionů.

*Šalvěj lékařská se používala ve staročeské kuchyni zejména při přípravě většiny druhů masových pokrmů. Má silné typické aroma a je možné ji použít například i do salátů.

Poznámky

Pokud seženete čerstvou šalvěj, použijte ji na ozdobení hotové polévky. S rýžovým mlékem bude polévka trochu sladší než při použití kravského mléka.