Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Wrap s kuřecím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Wrap s kuřecím masem

33 min 18 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

558 kcal 46g Bílkoviny 12g Tuky 64g Cukry

Suroviny

recky-jogurt, cibule, cesnek, chilli, mleta-paprika, kukuricne-lupinky, kureci-maso, rajcata, ledovy-salat, celozrnne-tortilly, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C.

Připravte si menší plech (nebo menší zapékací mísu) a vyložte pečicím papírem.

Nachystejte si 2 misky. V jedné misce smíchejte 70 g řeckého jogurtu, sušenou cibuli, sušený česnek, mleté chilli, mletou papriku, sůl a pepř.

Do druhé misky nasypte kukuřičné lupínky.

Poté si očistěte kuřecí maso, podélně ho nakrájejte na 3 proužky (každý o hmotnosti cca 40 g) a každý proužek obalte nejprve v jogurtové směsi a následně v kukuřičných lupíncích. Obalené maso skládejte na vyložený plech (či do zapékací mísy).

Poté plech či mísu přemístěte do předehřáté trouby a pečte 15–17 minut při 190–200 °C.

Mezitím si připravte jogurtový dresink: v menší misce si smíchejte 30 g řeckého jogurtu, dijonskou hořčici a jablečný ocet.

Následně si nakrájejte zeleninu: rajčata i ledový salát omyjte a nakrájejte na větší kousky.

Poté si opečte tortillu: nachystejte si větší nepřilnavou pánev, na středním plameni ji nasucho rozehřejte, přemístěte na ni tortillu a opékejte 15–20 sekund z každé strany.

Opečenou tortillu naplňte pečeným kuřecím masem, nakrájenou zeleninou a připraveným dresinkem a následně tortillu zabalte.

Hotový wrap doporučujeme ještě na závěr zabalit do alobalu.

Poznámky

TIP: Pokud máte doma horkovzdušnou fritézu, můžete obalená kuřecí prsa upéct v ní – u fritézy postačí teplota 180 °C a potřebná doba pečení se bude pohybovat mezi

15 a 18 minutami