Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vrstvený salát

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vrstvený salát

135 min 0 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

325 kcal 30g Bílkoviny 14g Tuky 20g Cukry

Suroviny

vejce, jablko, kruti-maso, tvrdy-syr, celer, jarni_cibulka, kukurice, hrasek, cottage-syr, bily-jogurt

Instrukce

Nejprve si připravte větší mísu a všechny ingredience.

Uvařená vejce nakrájejte společně s jablkem, krůtí šunkou a eidamem na menší kostičky. Připravte si první vrstvu salátu – sterilovaný celer důkladně sceďte a vložte do mísy.

Poté začněte vrstvit suroviny. Na celer najemno nakrájejte jarní cibulku a následně přidejte další vrstvu z nakrájených vajec, šunky, jablka a eidamu.

Předposlední vrstvu tvoří scezená kukuřice s hráškem. Jednotlivé ingredience vrstvěte na sebe a nepromíchávejte je dohromady.

Nakonec si připravte dresink – v menší misce smíchejte cottage s jogurtem, solí a pepřem. Tento dresink naneste na poslední

vrstvu salátu.

Mísu se salátem zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na 2 hodiny do lednice. Po uplynutí času jednotlivé vrstvy promíchejte a podávejte.