Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vločkový nákyp s jablky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vločkový nákyp s jablky

60 min 35 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

281 kcal 8g Bílkoviny 8g Tuky 42g Cukry

Suroviny

kokosovy-olej, vejce, jablko, mleko, med, citron, ovesne-vlocky, rozinky, skorice, sul

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 195–200 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 25 cm), kterou vymažte kokosovým olejem. Vejce rozdělte na žloutky a bílky a jablka i se slupkou nastrouhejte nahrubo.

Poté si ve větší míse metličkou vyšlehejte žloutky, mléko, med a citronovou kůru, přidejte nastrouhaná jablka, ječné vločky, rozinky a skořici a opět promíchejte.

Následně si vezměte vyšší mixovací nádobu, vložte do ní bílky a špetku soli a tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem šlehejte 2–3 minuty, dokud nevznikne tuhý sníh.

Ten přidejte do mísy s ostatními ingrediencemi a zlehka promíchejte, aby se směs spojila, ale sníh přitom nespadl.

Vzniklou směs přemístěte do zapékací nádoby a pečte 30–35 minut na 195–200 °C, dokud nákyp nebude na povrchu zlatavý. Poté ho rozdělte na 5 porcí a podávejte.