Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vietnamský kuřecí salát s rýžovými nudlemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vietnamský kuřecí salát s rýžovými nudlemi

62 min 16 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

548 kcal 32g Bílkoviny 7g Tuky 89g Cukry

Suroviny

kureci-maso, ryzove-nudle, okurka, mrkev, salatove-listy, koriandr, mata

Instrukce

Nejprve oloupejte všechny 4 stroužky česneku. Dva stroužky prolisujte do uzavíratelné nádoby a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na marinádu.

Do vzniklé směsi naložte kuřecí maso, nádobu uzavřete a dejte odležet do lednice alespoň na 30 minut.

Zatímco se maso marinuje, do menší misky prolisujte další 2 stroužky česneku a smíchejte je s ostatními ingrediencemi na zálivku. Výslednou směs dejte stranou a občas promíchejte, aby se třtinový cukr dobře rozpustil.

Poté si uvařte rýžové nudle: V menším hrnci si na silném plameni přiveďte k varu dostatek vody. Jakmile začne voda vřít, odstavte hrnec z plamene, přidejte do něj nudle a nechte je ve vodě 1–2 minuty měknout. Po změknutí nudle sceďte a propláchněte pod studenou vodou.

Následně si připravte zeleninu: Okurku omyjte, rozkrojte na půl, vydlabejte z ní vnitřek a nakrájejte ji na tenká půlkolečka. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Římský salát nakrájejte na menší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Koriandr i mátu zbavte stonků a ponechejte pouze lístky.

Po alespoň 30 minutách marinování vyjměte nádobu s masem z lednice, nachystejte si větší pánev a nasucho ji rozehřejte na středním až silném plameni.

Poté do ní vložte marinované maso a opékejte ho 5–7 minut z každé strany na středním až silném plameni. Následně pánev odstavte z plamene a opečené maso nakrájejte na tenčí kousky.

Nyní si připravte 2 misky a rozdělte do nich uvařené rýžové nudle. Navrch každé porce rozprostřete nakrájenou okurku, mrkev, římský salát, koriandr, mátu a nakrájené kuřecí maso. Na závěr každou porci přelijte připravenou zálivkou a podávejte.