Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vepřové na paprice s těstovinami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vepřové na paprice s těstovinami

82 min 62 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

492 kcal 30g Bílkoviny 9g Tuky 70g Cukry

Suroviny

veprove-maso, cibule, repkovy-olej, mleta-paprika, zeleninovy-vyvar, rajcata, bobkovy-list, nove-koreni, celozrnne-testoviny, smetana, sul, pepr

Instrukce

Vepřovou pečeni očistěte, omyjte a nakrájejte na kostky o velikosti přibližně 1 cm × 1 cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

Nyní si vezměte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 3 lžíce oleje. Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli a opékejte ji na středním plameni 6–7 minut, dokud nebude zlatavá.

Následně do hrnce přidejte nakrájenou vepřovou pečeni, sůl a pepř a vše opékejte dalších 6–7 minut na středním plameni.

Poté do hrnce přidejte mletou papriku, zeleni‐ nový vývar, rajčata z plechovky, bobkové listy a nové koření, hrnec přiklopte pokličkou, zvyšte plamen na silný stupeň a nechte směs přijít k varu. Následně plamen stáhněte na mírný stupeň a vše vařte 40–45 minut do změknutí masa.

Mezitím si uvařte těstoviny: Vezměte si větší hrnec, nalijte do něj dostatečné množství vody na těstoviny a na silném plameni vodu přiveďte k varu.

Jakmile voda začne vřít, osolte ji, nasypte do ní těstoviny, plamen snižte na střední stupeň a vařte 8–12 minut (nebo po dobu uvedenou na obalu těstovin). Uvařené těstoviny sceďte a dejte zatím stranou.

Až změkne vepřové maso v prvním hrnci, přidejte k němu smetanu, obsah hrnce promíchejte a vařte ještě 3 minuty na mírném plameni.

Hotové vepřové na paprice i uvařené těstoviny rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Vepřové na paprice můžete podávat i s rýží. Doporučujeme také před podáváním každou porci ozdobit najemno nasekanou čerstvou pažitkou.