Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vepřová kýta s fazolemi

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vepřová kýta s fazolemi

85 min 70 min Střední 5 porce

Připravte si recept na vepřovou kýtu s fazolemi, který najdete i oblíbené kuchařce Jíme zdravě pod jednou pokličkou. Kdo má kuchařku doma? Jaký recept z kuchařky je váš oblíbený?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

348 kcal 17g Bílkoviny 21g Tuky 19g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, veprove-maso, rajcata, mleta-paprika, cesnek, zeleninovy-vyvar, cervene-fazole, bile-fazole, petrzelova_nat, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olivový olej.

Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli a restujte 5–6 minut na středním plameni.

Mezitím si omyjte a osušte vepřovou kýtu a následně ji nakrájejte na menší kostky (cca 2 cm × 2 cm).

V momentě, kdy bude cibule orestovaná, vložte do hrnce maso a společně restujte dalších 5–6 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, mletou papriku, najemno nastrouhaný česnek, sůl a pepř a 1 minutu zarestujte (stále na středním plameni). K masové směsi následně přilijte vývar a přidejte krájená rajčata. Hrnec přiklopte pokličkou, plamen stáhněte na mírný stupeň a za občasného míchání vařte 40–45 minut.

Během vaření kontrolujte, aby byl v hrnci dostatek tekutiny. Pokud se tekutina vyvaří, přidejte ještě 100 ml vývaru.

Po uplynutí uvedeného času k masové směsi přidejte scezené a propláchnuté fazole, zvyšte plamen na střední stupeň a společně provařte dalších 10 minut. Poté plamen vypněte, přidejte hladkolistou petrželovou nať a jarní cibulku a podávejte.

Poznámky

Místo vepřové kýty můžete použít i vepřovou panenku – v tomto případě se doba vaření zkrátí zhruba na 20 minut.