Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Velikonoční nádivka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Velikonoční nádivka

65 min 45 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

276 kcal 12g Bílkoviny 12g Tuky 27g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, kureci-maso, cibule, maslo, celozrnny-toustovy-chleba, petrzelova_nat, pazitka, muskatovy-orisek, vejce, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180–185 °C. Připravte si zapékací ná dobu (20 cm × 30 cm) a větší mísu. Zapékací nádobu vymažte 1 lžičkou olivového oleje.

Šunku a cibuli nakrájejte najemno. Poté si připravte pánev a na středním plameni v ní rozpalte máslo. Jakmile bude máslo dostatečně rozpálené, přidejte do pánve cibuli a šunku a res tujte 2–3 minuty na středním plameni.

Mezitím nakrájejte toastový chléb na kostky (0,5 cm × 0,5 cm) a ty vložte do připravené mísy. Jakmile bude šunka s cibulí orestovaná, vysypte celý obsah pánve do mísy k toasto vému chlebu.

Následně najemno nakrájejte petrželovou nať a pažitku a obě bylinky společně s muškátovým oříškem také přidejte do mísy.

Nyní si nachystejte nádobu vhodnou ke šlehání a tyčový mixér se šlehacím nástavcem. Připravte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte do mísy k ostatním surovinám a bílky nalijte do připravené šlehací nádoby. K bílkům přidejte špetku soli a pomocí tyčového mixéru z nich začněte připravovat sníh. Šlehejte je 2–3 minuty, dokud neztuhnou, a následně je přesuňte do mísy k ostatním surovinám. Osolte, opepřete a vše pomocí vařečky důkladně promíchejte. S

měs poté přemístěte do připravené zapékací nádoby a pečte 35–40 minut na 180–185 °C.

Jakmile bude nádivka upečená, vyjměte ji ze zapékací nádoby, nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.