Že se perníčky pečou jen na Velikonoce anebo na Vánoce? Proč se ochuzovat o tak dobrou mňamku ke kávě nebo k čaji, kterou potěšíte snad nejvíce děti každého věku. U pečení a zdobení perníčků se může zabavit celá rodina, a pokud se někdo v rodině vyhýbá lepku, recept je pro něj tou pravou volbou.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Velikonoční bezlepkové perníčky
41 min
16 min
Snadné
50 porce
Recept
Výživové hodnoty
68 kcal
1g Bílkoviny
2g Tuky
11g Cukry
Suroviny
- 480 g bezlepkové směsi (použili jsme Schar Mix C; pro žitnou variantu perníčků použijte místo 480 g bezlepkové směsi 400 g celozrnné žitné mouky hladké)
- 80 g medu
- 100 g třtinového cukru
- 110 g másla (pokojové teploty)
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2× vejce