Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Velikonoční bezlepkové perníčky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Velikonoční bezlepkové perníčky

41 min 16 min Snadné 50 porce

Že se perníčky pečou jen na Velikonoce anebo na Vánoce? Proč se ochuzovat o tak dobrou mňamku ke kávě nebo k čaji, kterou potěšíte snad nejvíce děti každého věku. U pečení a zdobení perníčků se může zabavit celá rodina, a pokud se někdo v rodině vyhýbá lepku, recept je pro něj tou pravou volbou.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

68 kcal 1g Bílkoviny 2g Tuky 11g Cukry

Suroviny

bezlepkova-smes, med, trtinovy-cukr, maslo, holandske-kakao, kyprici-prasek, pernikove-koreni, vejce

Instrukce

Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě 1 vejce a ze vzniklé směsi vypracujte kompaktní těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odležet v lednici alespoň 4 hodiny.

Odleželé těsto vyndejte z lednice na pracovní plochu, troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Pracovní plochu si posypte trochou mouky a z těsta vyválejte cca 2–3 mm silný plát. Z vyváleného těsta vykrajujte libovolné velikonoční tvary.

Vykrájené tvary rozprostřete na připravený plech a dejte péct na 12–16 minut do předehřáté trouby při 170 °C.

Než se perníčky upečou, vyšlehejte v misce zbylé vejce.

Upečené perníčky potřete vyšlehaným vajíčkem a skladujte v teplém a vlhkém prostředí – nejlépe v krabici s rozpůleným jablkem pro zachování vláčnosti.

Poznámky

Perníčky dozdobte podle fantazie klasickou polevou z bílků a cukru.