Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Velikonoční beránek

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Velikonoční beránek

80 min 55 min Snadné 25 porce

Když je to jednou v roce, pečte ho s láskou. A přesně takový je tenhle ryze sezónní recept na vláčného velikonočního beránka, který bude chutnat jako od babičky. Jakpak by taky ne, když v něm jsou samé poctivé ingredience. Až to u vás zavoní, schválně, o kolik koledníků pohostíte letos více?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

118 kcal 3g Bílkoviny 5g Tuky 15g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, vejce, mleko, med, kyprici-prasek-do-peciva, kokosovy-olej

Instrukce

Bílky oddělte od žloutků.

Z bílků a špetky soli vyšlehejte šlehačem tuhý sníh a dejte zatím stranou.

Do větší mísy prosyjte celozrnnou špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva a zamíchejte.

V jiné míse vyšlehejte žloutky s medem do světlé pěny a přilijte k moučné směsi. Pořádně promíchejte.

Přidejte mléko a olej a opět pořádně promíchejte.

Po lžících přidávejte sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.

Těsto přemístěte do řádně vymazané a vysypané formy na beránka.

Pečte ve předehřáté troubě na 175°C cca 55 minut.

*Použili jsme keramickou formu na beránka s poklopem o délce cca 28 cm.