Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vejce plněná ricottou s bylinkami a sušenými rajčaty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vejce plněná ricottou s bylinkami a sušenými rajčaty

35 min 10 min Snadné 16 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

62 kcal 4g Bílkoviny 4g Tuky 1g Cukry

Suroviny

voda, vejce, susena-rajcata, ricotta, rajcata, tymian, oregano, sul, pepr

Instrukce

Připravte si větší hrnec a přiveďte v něm k varu 1,5 l vody. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní vejce a vařte je 8–10 minut na středním plameni. Až budou vejce uvařená, zprudka je zchlaďte ve studené vodě. Poté si nachystejte menší misku.

Vejce oloupejte, rozkrojte napůl, vyjměte z nich žloutky a ty vložte do misky.

Následně si připravte sušená rajčata: osušte je od oleje a nakrájejte najemno. Poté je společně s ricottou a rajčatovým protlakem přidejte k žloutkům a vše ochuťte tymiánem, sušeným oreganem, solí a pepřem.

Následně celý obsah misky důkladně promíchejte pomocí metličky. Vzniklou směs vložte do zdobicího sáčku a naneste do vajec na místo žloutků, ozdobte čerstvým oreganem a podávejte.

Hotová vejce můžete skladovat v lednici, kde vydrží přibližně 1 den.