Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vejce na obláčku

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vejce na obláčku

0 min 0 min Náročné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

vejce, voda, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 175–180 °C, vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm) a nachystejte si vyšší nádobu na šlehání a 4 menší misky.

Poté si vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků – bílky dávejte do nádoby na šlehání, zatímco každý jednotlivý žloutek vždy dejte do samostatné misky.

Následně k bílkům ve vyšší nádobě přidejte 50 ml studené vody a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

Poté si vezměte lžíci nebo naběračku a s ní vyšlehaný sníh opatrně přemístěte na vyložený plech, kde ze sněhu vytvořte celkem 4 hromádky. Ve středu každé hromádky pak pomocí lžíce udělejte důlek velký tak akorát, aby se do něj vešel žloutek, a do každého důlku vlijte 1 žloutek z misky.

Poté každý žloutek opepřete, celý plech vložte do předehřáté trouby a vejce pečte 6–7 minut při 175–180 °C.