Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vegetariánský hamburger z fazolí a cizrny

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vegetariánský hamburger z fazolí a cizrny

44 min 14 min Snadné 4 kusy

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

486 kcal 17g Bílkoviny 18g Tuky 60g Cukry

Suroviny

cizrna, cervene-fazole, rimsky-kmin, kari, olivovy-olej, lnene-seminko, vejce, celozrnna-strouhanka, cibule, rajcata, okurka, kvaskovy-chleb, maslo, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší mísu a tyčový mixér.

Do mísy vložte cizrnu, fazole, římský kmín, kari koření, 1 lžíci olivového oleje a lněná semínka a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Směs nemusí být zcela hladká. Poté k ingrediencím přidejte vejce a strouhanku, osolte, opepřete a vypracujte kompaktní hmotu. Pokud je těsto moc řídké, přidejte strouhanku.

Ze vzniklé cizrnové hmoty vytvořte 4 stejně velké kulaté karbanátky vysoké cca 1,5–2 cm a potřete je olivovým olejem. Nyní si připravte koprový dip. Následně jej dejte do lednice a vyčkejte s ním na podávání.

Poté si nachystejte zeleninu a bulky: Cibuli, rajčata a okurky nakrájejte na tenké plátky. Kváskové bulky rozpulte a každou půlku lehce potřete povoleným máslem.

Připravené karbanátky naskládejte na rozpálený gril a grilujte 6–7 minut z každé strany. Zhruba 2 minuty před koncem vložte na gril i kváskové bulky (namazanou stranou dolů).

Po uplynutí uvedeného času si nachystejte dip a karbanátky společně s bulkami vyjměte z grilu. Obě poloviny bulek potřete dipem, na jednu polovinu dejte zeleninu a karbanátek, přiklopte druhou polovinou bulky a podávejte.

Poznámky

Vegetariánské hamburgery můžete podávat s jakoukoliv zeleninou nebo dresinkem – fantazii se meze nekladou.