Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vegetariánské burgery

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vegetariánské burgery

67 min 47 min Střední 6 kusů

Že patří do burgeru jen mleté maso? Tak tenhle názor vám budeme chtít vyvrátit. Vyzkoušejte náš barvami hrající zeleninový burger, na který se vrhnou nejen vegetariáni. „Placku“ na burger jsme k tomu ještě vylepšili. Všechno pohromadě totiž perfektně drží i bez mouky. A to už si zaslouží vaši pozornost.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

539 kcal 19g Bílkoviny 19g Tuky 68g Cukry

Suroviny

cervena-cocka, mrkev, fazole-cervene, cibule-salotka, cesnek, vejce, kari, lahudkove-drozdi, celozrnna-zitna-bulka, tatarska-omacka, cibule, salatove-listy, rajcata, okurka, sul, pepr

Instrukce

Červenou čočku vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte na středním plameni doměkka (5–7 minut). Vznikne vám hustší kaše.

Uvařenou čočku odstavte z plotny a nechte vychladnout. Po uvaření čočka zhruba dvojnásobně nabyde na objemu – do misky odeberte 200 g.

Troubu předehřejte na 190 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Mrkve oloupejte a nastrouhejte najemno. Předvařené fazole, červenou čočku, oloupanou šalotku a oloupané stroužky česneku společně rozmixujte a vložte do mísy.

Do mísy přidejte připravené mrkve, vejce, kari koření, lahůdkové droždí, sůl a pepř a důkladně promíchejte.

Ze vzniklé směsi tvořte placičky a pokládejte je na připravený plech. Plech s placičkami poté vložte do předehřáté trouby a pečte 40 minut při 190 °C.

Mezitím rozpulte celozrnné bulky a opečte je nasucho na pánvi na středním plameni.

Všechny poloviny opečených bulek potřete veganskou tatarskou omáčkou. Na každou spodní polovinu dejte kolečko červené cibule, pár salátových listů, upečený burger, kolečko rajčete a okurky a vše přiklopte horní polovinou bulky.

Hotové vegetariánské burgery rozdělte na 6 talířů a podávejte.